Який крок АП може спровокувати звільнення Саакашвілі? Експерт

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Сакварелідзе вже давно став політичною фігурою й зараз будь-які переслідування, якісь юридичні кроки навряд чи можливі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, аналізуючи заяву Давида Сакварелідзе, який очікує репресій проти себе та Саакашвілі, та ситуацію навколо висунення підозри Каську.

«Наразі звинувачення на адресу Саакашвілі чи Сакварелідзе викличуть хвилю негативу в бік влади. Максимум що може бути – це проведення інспекції з боку АП з приводу стану справ у області та визнання його незадовільним. Відповідно, після цього буде звільнення Саакашвілі, але це лише посилить його позиції як політика, тому такий крок є малоймовірним», – пояснює Дяденко.

На його думку, негативні кроки в бік Саакашвілі працюватимуть лише на його користь, тим паче, що влада жодних вдалих реформ запропонувати не може.

Експерт: підозра Каська – помста ГПУ, яка завершиться «договорняком»Політолог проаналізував ситуацію, що склалася між ГПУ та Віталієм Каськом, який заявив, що його змушують залишити країну.

«В Одеській області складна ситуація, пов'язана з корупцією, сепаратистськими рухами. Саакашвілі, критикуючи зараз ГПУ та СБУ за бездіяльність, кладе слова на вдалий ґрунт, щоб посилити свої позиції», – зазначив політолог.

Проте не варто забувати, що від Саакашвілі очікували більш конкретних справ, але багато задекларованого ним так і не було виконано, тому рейтинг він втратив.

«Саакашвілі зараз має шанс створити свій антикорупційний рух та перейти на національний рівень», – підкреслив Михайло Дяденко.

З приводу дій ГПУ щодо Каська політолог наголосив на тому, що той просто порушив певний принцип, який десятиліттями сповідується в українській політиці – не виносити сміття з корпоративного органу.

Нагадаємо, що напередодні голосування за свою відставку, ще перебуваючи на посаді генпрокурора, Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: