Працівники ГПУ серед ночі намагалися повідомити Каську про підозру

Читать на русском
Працівники ГПУ намагалися оголосити колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську про підозру у вчиненні злочину.
співробітники ГПУ оголошують Касько про підозру«Українська правда»

Вчора, 10 квітня, пізно ввечері працівники Генеральної прокуратури України намагалися оголосити колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську про підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

За словами ЗМІ, адвокат Віталія Каська Євген Грушковець розповів їм подробиці того, як співробітники ГПУ на вулиці намагалися оголосити Каську про підозру.

«Біля театру Івана Франка, де Касько був у своїх справах, після 22 години вечора невідомі обмазали його машину невідомою речовиною, щоб він не зміг відчинити двері. Після цього до Каська підійшли невідомі особи, представилися рядовими працівниками ГПУ та почали зачитувати йому підозру», – сказав Грушковець.

Як стверджує адвокат, після його приїзду працівники Генпрокуратури припинили зачитувати підозру для того, щоб Касько міг реалізувати конституційне право на правову допомогу. Також, за його словами, працівники ГПУ заявили, що хочуть викликати екс-заступника генпрокурора на допит 11 квітня.

Водночас прокурор ГПУ Владислав Куценко повідомив, що Віталія Каська підозрюють у махінаціях зі службовим житлом. Він зазначив, що йому інкримінується частина 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), а Касько наразі перебуває в статусі підозрюваного.

Нагадаємо, 15 лютого Віталій Касько оголосив про добровільну відставку з посади заступника генпрокурора. Він заявив, що в ГПУ працюють не право й закон, а свавілля та беззаконня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: