Шокін вимагав виконувати вказівки Кононенка – Касько

Читать на русском
Віталій Касько отримав жорстку вимогу від генерального прокурора вплинути на розслідування та відмовився виконати його.
Віталій Касько

Генеральний прокурор України Віктор Шокін висував вимоги своєму заступнику Віталію Каську виконувати інструкції заступника голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка.

Про це в інтерв'ю Reuters розповів сам екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько, передає «Слово і Діло».

«Я отримав жорстку вимогу від генерального прокурора з цього приводу (вплинути на розслідування – Ред.). Я відмовився виконати її», – сказав Касько, відмовившись повідомити, про яку саме справу йдеться.

Сакварелідзе прокоментував відставку КаськаПерший заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив, що відставка Віталія Каська зі своєї посади є «серйозною втратою».

Нагадаємо, що Віталій Касько в понеділок, 15 лютого, заявив про подання рапорту про відставку з посади заступника генерального прокурора. «Керівництво прокуратури остаточно перетворило її на орган, де панує кругова порука, а будь-яка спроба змінити цю ситуацію всередині прокуратури відразу й показово переслідується», – сказав тоді Касько. 16 лютого Шокін схвалив рапорт про звільнення свого заступника, про що повідомив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.

Як раніше заявляв Віталій Касько, він не повернеться до ГПУ навіть при новому генпрокурорі, оскільки консервативна частина Генеральної прокуратури, яка є основою всієї системи, не бажає реформуватися й усе ще залишається затятим шанувальником радянської системи прокуратури.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: