Експерт: підозра Каська – помста ГПУ, яка завершиться «договорняком»

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Протистояння в ГПУ такого характеру почалося давно: «реформатори» проти «старої гвардії».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Ігор Петренко, аналізуючи ситуацію навколо Віталія Каська, який заявив, що його змушують залишити країну.

«Причина в тому, що Касько критично висловлювався не лише про Шокіна, але й про Севрука, Столярчука, яких він звинуватив у провалі реформ у ГПУ. Ця ситуація має певний політичний підтекст, але це намагання поставити на місце Каська, а, можливо, й певною мірою помста», – вважає Петренко.

З іншого боку, на його думку, не варто робити героя з Каська, тому що це також фігура політичного характеру, яка має свої групи впливу. Зокрема, його пов'язують із групою «Приват».

Політолог: демарш Каська є свідченням розбіжностей Порошенка та СаакашвіліПолітолог поділився міркуваннями щодо заяви про відставку заступника генпрокурора Віталія Каська.

Звичайно, ця ситуація та звинувачення в привласненні майна є намаганням помститися та приструнити Каська.

«Будь-які справи такого політичного характеру ГПУ завершує майже однаково – «договорняком». Або натиснуть і Касько поїде з країни, або знайдуть якусь спільну точку й справу спустять на гальмах. Так було з Мосійчуком, Корбаном та іншими», – наголосив він.

Політолог припускає, що Касько та Сакварелідзе не повернуться, тому що посада генпрокурора є предметом політичних торгів.

«У цій ситуації навряд чи новим генпрокурором призначать людину, яка поверне Каська та Сакварелідзе», – проаналізував ситуацію Ігор Петренко.

Нагадаємо, що напередодні голосування за свою відставку, будучи ще на посаді генпрокурора, Віктор Шокін звільнив свого заступника Давида Сакварелідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: