Гройсман назвав п'ять пріоритетів антикризового плану нової коаліції

Читать на русском
Кандидат в прем'єр-міністри України розповів, який антикризовий план приготував для України і на що буде спрямована нова коаліція.

Спікер Верховної Ради, кандидат на посаду прем'єр-міністра Володимир Гройсманназвав пріоритетами для України залучення інвестицій, подолання безробіття, поліпшення роботи чиновників і забезпечити сталий розвиток.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Ліга.Новини

На його погляд, саме ці пункти і повинні стати основою антикризового плану для нової коаліції. При цьому, Гройсман констатував, що вкрай важливою залишається судова реформа, створення умов для справедливого суду. Також кандидат в прем'єри вважає за необхідне завершити податкову і бюджетну реформу та закінчити зміни в сфері децентралізації.

Також Гройсман назвав прізвища можливих членів уряду, яких хотів би бачити в складі свого Кабміну. Серед них – Іван Міклош, Максим Нефьодов, Юлія Ковалів.

Володимир Гройсман: від мера до прем'єра«Слово і Діло» проаналізувало весь політичний шлях Володимира Гройсмана, щоб показати, як потенційний прем'єр-міністр виконує власні обіцянки.

Як відомо, «БПП» повідомив, що підтримують кандидатуру Гройсмана на пост прем'єр-міністра.

Однак, питання формування коаліції досі залишається не вирішеним. Після виходу «Батьківщини» і «Самопомочі», фракції більшості «НФ» і «БПП» вирішили підключити позафракційних депутатів для створення коаліції.

В експертному середовищі вважають, що якщо відбудеться призначення Гройсмана на пост прем'єра, то для «БПП» перекладати відповідальність за якісь провали стане набагато складніше.

Крім того, буде вкрай складно вирішити проблеми з отриманням кредитів від міжнародних партнерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: