У «БПП» хочуть, щоб майбутніх міністрів вибирали бізнес-еліти

Читать на русском
Запускаючи проект праймеріз, депутати хочуть згрупувати представників бізнесу та почути їхню думку.
Леонід Козаченко

Парламентарі вирішили сформувати новий склад Кабінету міністрів України шляхом проведення «праймеріз» у середовищі бізнес-асоціацій.

Про це заявив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Леонід Козаченко, виступаючи перед керівниками професійних і громадських об'єднань.

«Лише такий крок дозволить зробити владу професійною та незаангажованою й вирішить питання із занепадом певних галузей економіки», – вважає Козаченко.

За його словами, процес запущений ще минулого тижня, коли почалася підготовка до підписання відповідного меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю між фракціями політичних партій, депутатськими групами у ВРУ та національними громадськими об'єднаннями українського бізнесу.

«Цей документ уже підписали 2 фракції парламенту та 40 професійних громадських асоціацій. Всього очікується не менше 200 підписантів», – підкреслив Леонід Козаченко.

Запускаючи проект «праймеріз», депутати хочуть згрупувати представників бізнесу й почути їхню думку. «Будемо вимагати, щоб за їхньої особистої участі до нового уряду були приведені професіонали, а не випадкові люди», – сказав Леонід Козаченко.

Сформований на нових основах уряд отримує зобов'язання публічного звіту за свою роботу перед громадськими об'єднаннями, які за нього поручилися перед парламентськими фракціями.

«НФ» придумав, як виторгувати у «БПП» широкий пакет посадПолітичний експерт проаналізував інформацію про те, що Гройсман хоче сформувати нову коаліцію цього тижня, а в «НФ» впевнені, що знадобиться мінімум місяць.

«У разі невиконання міністром урядового плану, затвердженого парламентом, він має піти у відставку», – пояснив Козаченко.

Нагадаємо, що найбільш вірогідний кандидат на посаду глави нового уряду, нинішній спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, назвав пріоритетами для України залучення інвестицій, подолання безробіття, поліпшення роботи чиновників та забезпечення сталого розвитку.

Водночас із метою підвищення ефективності уряду в Адміністрації Президента хочуть повернутися до пропозицій, сформульованих під час роботи над коаліційною угодою восени 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: