Список Гройсмана: кандидат у прем’єри визначився ще з одним міністром

Читать на русском
Гройсман хоче бачити у своєму Кабміні заступника глави Адміністрації Президента Дмитра Шимківа.
Володимир Гройсман

Кандидат на посаду прем’єр-міністра України Володимир Гройсман хоче бачити у новому уряді заступника голови Адміністрації Президента з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитра Шимківа.

Про це він заявив сьогодні, 28 березня, під час брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Forbes-Україна.

Крім Шимківа, до своєї команди потенційний очільник уряду запросив би першого заступника голови парламентського комітету в закордонних справах, народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Іванну Климпуш-Цинцадзе.

Яресько може відмовитися працювати в Кабміні ГройсманаПолітолог припустив, чи погодиться глава Мінфіну Наталія Яресько працювати в новому складі уряду.

«Це ті люди, в яких сучасні погляди на розвиток України, й головне: вони сповідують незмінні принципи й нашу стратегічну мету – європейську інтеграцію», – пояснив свій вибір Гройсман.

За його словами, створення нової коаліції є питанням, яке необхідно вирішити в найкоротші терміни, і якщо відповідне рішення все ж таки буде знайдено, то нова парламентська більшість має всі шанси запрацювати до кінця цього тижня.

Водночас спікер Верховної Ради зазначив, що нового складу Кабінету міністрів цього тижня, скоріш за все, Україна ще не дізнається.

«Переговори тривають. Якщо буде знайдено порозуміння сьогодні, що я не виключаю, тоді ми завтра перейдемо до питання голосування. Якщо сьогодні не буде знайдено, будемо шукати далі. Знайдемо в середу, отже, в четвер почнемо розглядати це питання», – резюмував голова парламенту.

Наразі Дмитро Шимків, якого Гройсман хочу бачити в оновленому уряді – найвідповідальніший серед усіх працівників Адміністрації Президента. Із 26 своїх обіцянок він виконав 18. Ще 5 своїх зобов’язань Шимків виконати не зміг.

Нагадаємо, 24 березня Володимир Гройсман офіційно заявив, що готовий очолити уряд у разі підтримки його кандидатури більшістю в Раді, а також назвав прізвища можливих членів уряду, з якими хотів би працювати у складі свого Кабміну. Серед них – екс-віце-прем'єр-міністр і міністр фінансів Словаччини Іван Міклош і два заступники міністра економіки – Максим Нефьодов та Юлія Ковалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: