Реєстрація по-новому: киянам розповіли, де і як можна змінити прописку

Читать на русском
Для того, щоб змінити реєстрацію місця проживання, киянам необхідно звернутися до районної адміністрації.

У Києві з 4 квітня реєстрацією місця проживання/перебування займаються районні державні адміністрації, а сам процес триває не більше доби.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, інформує «Слово і Діло».

Він нагадав, що в рамках децентралізації повноваження в сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб Державна міграційна служба передала органам місцевого самоврядування.

За його словами, тривалість процесу реєстрації в Києві поки що займає від 20 хвилин до доби, проте в майбутньому буде істотно скорочена.

Петренко: місцева влада саботує децентралізацію повноважень із реєстрації бізнесуМіністр юстиції України Павло Петренко заявив, що місцева влада саботує процес децентралізації повноважень з реєстрації бізнесу та нерухомості.

«Дуже велику роль у здійсненні реєстрації має кількість відвідувачів ЦНАП та, звичайно ж, людський фактор. Та я впевнений, що ми відпрацюємо процедуру реєстрації й таким чином максимально скоротимо час її здійснення», – пообіцяв чиновник.

Станом на сьогодні затверджений новий штатний розклад працівників районних центрів надання адміністративних послуг та триває підбір кваліфікованих кадрів. «Тож зовсім незабаром кияни зможуть змінювати місце реєстрації за дуже короткий час у комфортних умовах», – прогнозує Поворозник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: