МВС буде перевіряти місце проживання біженців перед виплатою соцдопомоги

Читать на русском

Міністр соціальної політики Павло Розенко повідомив, що соціальну допомогу від держави тимчасово переміщені особи зможуть отримувати тільки в разі постійного проживання на території України.

Про це він написав у себе в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Хочу чітко звернути увагу на те, що згідно чинного закону соціальну допомогу від держави отримують виключно внутрішньо переміщені особи. Тобто ті люди, які постійно зараз проживають на території України, а не ті, які виїжджають на контрольовану українською владою територію України, отримують допомогу і повертаються назад, на територію, яка контролюється бойовиками», - пояснив Розенко.

Тому, за словами міністра, вже є відповідне доручення Міністерству внутрішніх справ та Державній міграційній службі здійснювати відповідні перевірки фактичного проживання тих наших співгромадян, які переїжджають з тимчасово окупованої території України.

Розенко також повідомив, що на сьогодні вже обліковано приблизно 810 тис. внутрішньо переміщених осіб, що становить 550 тис. сімей. До Пенсійного фонду України звернулося понад 800 тис. пенсіонерів, при цьому більше 700 тис. вже отримують виплати, всі інші справи знаходяться на стадії обробки. Крім того, в центри зайнятості звернулося понад 32 тис. осіб, з них 20 тис. офіційно отримали статус безробітного.

«Вже профінансовано приблизно 400 млн грн, виділених лише на програму переміщених осіб, окремо понад 2 млрд грн виплачено по Пенсійному фонду України», - повідомив Розенко.

Читайте також: Міністр соцполітики Розенко теж хоче отримувати допомогу від держави

Раніше, для того щоб зрозуміти проблеми вимушених переселенців і населення, яке залишилося на звільнених від бойовиків територіях Донецької і Луганської областей, міністр соцполітики Павло Розенко відправив на Донбас своїх заступників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: