Посол Канади в Україні розповів подробиці майбутньої угоди про ЗВТ

Читать на русском
За словами канадського посла, вже розроблено близько 700 сторінок угоди про ЗВТ між Україною та Канадою.
Роман Ващук

Посол Канади в Україні Роман Ващук заявив, що в 2017 році запрацює угода про зону вільної торгівлі між країнами.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українським новинам», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Ващука, наразі відбувається шліфування перекладів та юридичного тексту цієї угоди.

«Ми сподіваємося, що до середини цього року зможе вібутися офіційне підписання. Юридичні відділи наших міністерств закордонних справ завершують шліфування перекладів і юридичного тексту – це близько 700 сторінок технічних термінів і перекладів», – зазначив він.

Посол сподівається, що вже на початку або протягом 2017 року ця угода набуде чинності й обидві країни користуватимуться її перевагами.

«Все це робиться з надією, що спочатку або протягом 2017 року, після ратифікації, ця угода вступить у дію. Ми одночасно запустили проект підтримки інвестицій між Канадою та Україною вартістю 13 млн канадських доларів, де ми будемо надавати експертні консультації та допомогу українським експортерам, що допоможе їм вийти на канадський ринок, що допоможе їм використати цю зону вільної торгівлі й той досвід, який вони можуть використати й на інших ринках», – додав Ващук.

Україна підпише ЗВТ з Канадою в червніУкраїна і Канада мають намір підписати договір про зону вільної торгівлі в червні 2016 року.

Також, за його словами, на 99% українських товарів тарифна ставка в Канаді впаде до нуля. Крім того, в угоді вказаний перехідний період на 7 років, протягом якого на 13% товарів із Канади залишаться тарифні ставки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: