Україна підпише ЗВТ з Канадою в червні

Читать на русском
Товарообіг між Україною і Канадою має переважно сировинний характер: вугілля, продукти харчування, метали.

Україна і Канада мають намір підписати договір про зону вільної торгівлі в червні 2016 року.

Про це повідомила заступник директора держпідприємства «Держзовнішінформ» Вікторія Данилець на прес-конференції в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Hubs.

«У торгівлі між країнами протягом 5 років спостерігалася тенденція негативного сальдо – Канада постачала в Україну більше товарів, ніж ми в Канаду. Наприклад, в 2014 році Україна експортувала в 2,6 рази менше, ніж там придбала», – сказала Данилець.

Відзначимо, що український експорт у Канаду – переважно сировинний. В переліку товарів з України стоїть мідний прокат і дроти (27%), енергетичне вугілля (12%), діоксид титану (8,9%), чорні метали (9,5%), мед і вершкове масло (3,2%).

Більшість товарів з Канади також носять сировинний характер. Це коксівне вугілля (31,8%), фармацевтичні товари (20%), риба (14%). У той же час, продукція машинобудування з Канади займає близько 10%.

ЗВТ з Канадою приверне увагу азійських країн – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що Україна і Канада завершили п'ятирічні переговори про створення ЗВТ.

Для того, щоб стимулювати експорт необхідно вжити ряд заходів. «По-перше, роз'яснювати правила торгівлі з Канадою. По-друге, надавати допомогти з сертифікацією продукції. По-третє, допомагати в пошуку партнерів», – пояснила виконавчий директор Канадсько-української торгової палати Емма Турос.

Нагадаємо, що 15 березня Україна і Канада визначили напрямки партнерства у військовій сфері.

А 19 березня канадський уряд включив у власний список санкцій ще 14 компаній і 5 фізичних осіб, причетних до російської агресії щодо України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: