Ефекту від ЗВТ слід очікувати через 5-7 років – Представництво ЄС в Україні

Читать на русском
Керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж заявив, що не слід чекати миттєвого економічного ефекту від ЗВТ з Європою.
Ніколас Бердж

Керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж заявив, що не слід чекати миттєвого економічного ефекту від зони вільної торгівлі з Європою.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

«Ми не повинні перебільшувати миттєвого економічного ефекту ПВЗВТ (поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з ЄС – Ред.). Найбільші зміни 1 січня відбудуться у сфері тарифної лібералізації. Буде повільне зменшення імпортних тарифів з обох сторін, що поліпшить доступ до ринків. Однак серйозні зміни від імплементації ПВЗВТ відбудуться через 5-7 років», – наголосив Бердж.

Нічого особистого, лише бізнес. Чому зона вільної торгівлі не зробить українців багатшими?Україна в передчутті: з першого січня 2016 набуває чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом. Але чи будуть його наслідки сприятливими для життя простих українців?

За його словами, ЗВТ є довгостроковою програмою, яка зробить українську економіку більш конкурентоспроможною та відкриє ринки не лише ЄС, а й інших країн.

Також Бердж наголосив, що ситуація для бізнесу останні роки є складною, але вже з наступного року Україні слід чекати невеликого економічного зростання.

«Здається, ми досягли дна макроекономічної кривої і вже наступного року можемо розраховувати на невелике економічне зростання. Якщо порівнювати ситуацію з тим, що було два роки тому, то все рухається в правильному напрямку. Український уряд за підтримки МВФ, ЄС та інших урядів і міжнародних організацій залучений до цих амбітних економічних реформ», – зауважив він.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року набуває чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: