У «БПП» хочуть, щоб нова коаліція була якомога ширшою

Читать на русском
Нова парламентська коаліція повинна бути якомога ширшою і включати, за можливості, такі фракції, як Радикальна партія й Батьківщина.
Олександр Черненко

Нова парламентська коаліція має бути максимально широкою та включати фракції «Радикальної партії» й «Батьківщини».

Про це заявив народний депутат Олександр Черненко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «БПП».

«Ситуація з коаліцією й з урядом непроста. Її потрібно вирішувати якнайшвидше. Я вірю, що вистачить розуму та відповідальності всім політичним силам. І в перший день наступного пленарного тижня ми створимо нову коаліцію. Хочеться, аби вона була якомога ширшою – і з «Батьківщиною», і з «Радикальною партією», – зазначив він.

Разом з тим, представниця іншої політичної сили, «Народного фронту», Вікторія Сюмар сьогодні запевнила, що нова коаліційна угода вже практично погоджена.

«Ми вчора просиділи 5 годин із прем'єр-міністром над доопрацюванням коаліційної угоди й готові її пред'явити. Вона доопрацьована достатньо якісно на рівні того, що нам потрібно зробити», – зазначила вона.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що інші варіанти коаліції не будуть розглядатисяСказано 8 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами Сюмар, голосування за нову коаліційну угоду, ймовірно, відбудеться вже після завершення закордонних візитів Петра Порошенка, який до кінця цього тижня перебуватиме в Японії.

«Оскільки депутати зберуться лише у вівторок (12 квітня – Ред.), то, можливо, вівторок буде присвячений саме темі підписів і формування коаліції, яка подасть Президенту кандидатуру прем'єр-міністра, яку він має внести до Верховної Ради», – припустила депутат.

Нагадаємо, раніше голова фракції «НФ» у парламенті Максим Бурбак заявив, що дії «Батьківщини» та «Самопомочі» направлені на дострокові вибори.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: