Карабах: сторони домовилися про припинення вогню (доповнено)

Читать на русском
Азербайджан і Нагірно-Карабаська Республіка сьогодні припинили взаємні обстріли на лінії розмежування.

Азербайджан і так звана Нагірно-Карабаська Республіка домовилися про взаємне припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Повідомляється, що перестрілки між Збройними силами Азербайджану й «армією оборони» НКР припинилися сьогодні о 12:00 за місцевим часом.

Наразі є інформація про проведення переговорів між сторонами про остаточну угоду, якою буде закріплено повне припинення вогню.

Також сьогодні із заявою про ситуацію в Нагірному Карабасі виступило Міністерство закордонних справ України.

Український МЗС закликав сторони конфлікту та міжнародне співтовариство «докласти максимум зусиль для негайного припинення військових дій, деескалації ситуації та продовження пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту на основі загальновизнаних принципів і норм міжнародного права».

Армія Азербайджану відновила артобстріли позицій у Нагірному КарабахуТак зване Міністерство оборони Нагірного Карабаху заявляє про відновлення артобстрілів з боку Азербайджанської армії.

Міністерство виступило за врегулювання конфлікту політичним шляхом на основі дотримання суверенітету й територіальної цілісності Азербайджанської Республіки в рамках її міжнародно визнаних кордонів.

«Нинішня ситуація красномовно свідчить про те, що «заморожені конфлікти» залишаються осередком нестабільності на всьому просторі ОБСЄ і в будь-який момент можуть спалахнути й призвести до широкомасштабних бойових дій та великих людських втрат», – відзначили в МЗС України.

Припинення вогню підтвердили в Міністерстві оборони Азербайджану. «Міністерство оборони заявляє, що за обопільною згодою сторін із 12:00 години 5 квітня 2016 року на лінії зіткнення військ Азербайджану та Вірменії оголошено про призупинення операцій. Підрозділи Збройних сил проводять укріплювальні роботи на звільнених територіях», – повідомили в азербайджанському відомстві.

Нагадаємо, вчора президент Вірменії Серж Саргсян заявив, що допускає можливість початку повномасштабної війни в Нагірному Карабасі в разі подальшої ескалації конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: