Саудівська Аравія передумала заморожувати видобуток нафти

Читать на русском
Нафтові котирування пішли на зниження. Так, в Лондоні нафта марки Brent знову опустилася нижче 40 дол. за барель – до 39,5 дол. У Нью-Йорку на біржі NYMEX нафта West Texas Intermediate впала до 37,42 дол за барель.
Мухаммед бен Сальман Аль Сауд

Саудівська Аравія має намір залишити видобуток нафти на рівні січня цього року лише в тому разі, якщо на цей крок погодиться й Іран.

Про це сказав у інтерв'ю агентству Bloomberg другий наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Bloomberg.

«Якщо всі країни погодяться заморозити виробництво, ми також готові. Якщо є хтось, хто вирішить підняти своє виробництво, то ми не будемо відкидати іншу можливість, яка стукає в наші двері», – сказав принц.

Нафтові котирування пішли на зниження. Так, у Лондоні нафта марки Brent знову опустилася нижче $40 за барель – до $39,5. У Нью-Йорку на біржі NYMEX нафта West Texas Intermediate впала до $37,42 за барель, практично нівелюючи цінові досягнення цього року.

Нагадаємо, що питання про замороження видобутку нафти на рівні січня 2016 року обговорюватимуться на зустрічі в столиці Катару Досі, яка відбудеться 17 квітня. Більшість нафтовидобувних країн підтвердили свою участь у зустрічі.

Найбільший нафтотрейдер прогнозує десятиліття низьких цінЦіни на нафту збережуть низький рівень протягом десяти років. Головною причиною є падіння попиту з боку КНР – одного з основних споживачів палива.

Раніше повідомлялося, що Іран не збирається залишати видобуток нафти на рівні січня 2016 року, натомість планує збільшити виробництво після скасування санкцій щодо ядерної програми країни.

В лютому поточного року міністри нафти Саудівської Аравії, Катару, Венесуели, що входять до ОПЕК, і міністр енергетики Росії Олександр Новак погодилися на заморожування рівня видобутку нафти на січневих показниках цього року з метою стабілізувати ціни на сировину, але за умови, що й інші країни-виробники нафти приєднаються до ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: