У Верховній Раді буде дві коаліції – експерт

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

«Самопоміч» уже занадто багато зробила в протилежному напрямку, щоб знову повернутися до коаліції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи інформацію про те, що «БПП» та «Самопоміч» проведуть спільне засідання фракцій.

«Коаліція «БПП» і «НФ» є тимчасовою. Скоріш за все, до осені. Все відбуватиметься за стратегією, яка вже прослідковується: «Самопоміч», як і «Батьківщина», не увійде до коаліції, але голосуватиме за ключові необхідні законопроекти й водночас буде націлена на вибори. Іншого формату коаліції не може бути. Ці фракції мають свої вимоги й не повернуться до коаліції», – вважає Одарченко.

На її думку, спільне засідання із «Самопоміччю» відбудеться скоріше для кулуарного консенсусу.

Чому Садовий вирішив пожертвувати участю «Самопомочі» в коаліції? ЕкспертПолітолог прокоментував інформацію про те, що з фракцією «Самопомочі» не вдається домовитися про участь у коаліції.

«Буде дві коаліції: офіційна та непублічна. Не виключено, що й Ляшко в певний момент долучиться», – відзначила політтехнолог.

За її словами, для «Батьківщини» та «Самопомочі» немає жодного політичного зиску в поверненні. Вони чітко відмовилися. Крім того, цими фракціями вже зроблено забагато, щоб сформувати інше позиціонування та прийняти інші ролі.

Як відомо, 18 лютого фракція «Самопомочі» вийшла з коаліції. Пізніше Президент України Петро Порошенко запропонував посаду прем'єр-міністра Андрію Садовому, але той відмовився. Також представники «Самопомочі» відкрито заявили, що переходять в опозицію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: