Чому Садовий вирішив пожертвувати участю «Самопомочі» в коаліції? Експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Наразі поведінку фракції «Самопомочі» можна пояснити лише тим, що Андрій Садовий планує взяти участь у президентських виборах.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, аналізуючи інформацію про те, що з фракцією «Самопомочі» не вдається домовитися про її участь у коаліції.

«Судячи з усього, Садовий вирішив остаточно йти на президентські вибори. Для цього йому потрібна мінімальна участь у владі, тому що краще йти як опозиціонеру. Наскільки це буде виграшна концепція, складно сказати. За соціологією, вони додають у рейтингу, але 2-3% нічого не вирішують. Ситуація може ще дуже багато разів змінитися», – вважає Голобуцький.

Як вважає політолог, якщо цього тижня фракції зможуть домовитися, то вибори точно будуть не цього року.

«При тому, що й без «Самопомочі» в коаліції можна обійтися», – підкреслив він.

Садовий дав «БПП» сигнал про те, що «Самопоміч» почала кампанію до дострокових виборів – експертПолітолог проаналізував інтерв’ю Андрія Садового, в якому він зізнався про дзвінок Президента щодо рішення про відставку прем'єр-міністра.

«До того ж, якщо вибори будуть не цього року, а через рік, то за цей час може статися все що завгодно. Зараз можна мати 20%, а через рік ледве дотягнути до 2%», – констатував Голобуцький.

За його словами, зараз усі фракції розуміють, що такі ігри до осені ще, можливо, й протримаються, але пізніше, коли буде нова адміністрація у США, коли потрібно буде показувати якісь конкретні результати й почнуть вимагати конкретних дій, все буде набагато серйозніше.

«Американці мають мільйон важелів впливу на такі держави, як Україна, і не лише грошові, тому перекрити «крани» всій нашій еліті для них буде не важко», – проаналізував ситуацію політолог Олексій Голобуцький.

Як відомо, раніше Президент України Петро Порошенко провів переговори з Андрієм Садовим і запропонував йому посаду прем'єра, але лідер «Самопомочі» відмовився.

Додамо, що Садовий виконав більшість своїх обіцянок, що склало 39% рейтингу відповідальності політика.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: