Епопея з коаліцією «БПП»-«НФ» завершиться виборами

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Позачергові вибори відбудуться, оскільки така більшість все одно не зможе ефективно працювати.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Сергій Биков, аналізуючи формування коаліції за участю позафракційних народних депутатів.

«Завдання підключити п'ять позафракційних нардепів є цілком реальним. Згідно Конституції, в коаліції всього одна функція – призначення прем'єр-міністра та формування уряду. Всі інші голосування відбуваються ситуативною більшістю. Тому щодо голосувань нічого не зміниться», – розповідає експерт.

За його словами, зараз сформують уряд, призначать прем'єр-міністра, а далі голосуватимуть так, як вийде домовитися. Цілком можливо, що будуть голосувати за участю «Волі народу», іншими групами, за деякі рішення – за допомогою «Опоблоку».

Коаліційний ступор: за що торгуються фракції?Навколо формування нової коаліції, яка в ідеалі мала бути створена ще вчора, досі йдуть серйозні торги.

«Коаліція «БПП»-«НФ» може протримаються до осені, а потім все одно будуть позачергові парламентські вибори, але наявність Гройсмана на посаді прем'єр-міністра дозволить «БПП» трохи підняти свій рейтинг. «НФ» залишається єдиною фракцією з коаліції, яка точно не подолає прохідний бар'єр, яким би він не був», – пояснює політолог.

Як відомо, лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко висунула свої умови для участі в коаліції. Фракції «БПП» і «НФ» відмовилися йти на ультиматуми Тимошенко й вирішили формувати більшість без «Батьківщини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: