Київ розірвав відносини з російськими містами-побратимами

Читать на русском
Співпраця з російськими містами через політичну ситуацію між державами з того часу свідомо не здійснювалася. Зараз такі документи носять скоріше символічний статус.

Київська міська рада вирішила розірвати побратимство з шістьма російськими містами та регіонами.

Про це повідомляє прес-служба КМДА, передає «Слово і Дело».

«Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати вирішили вважати такими, що не є містами та регіонами-побратимами міста Києва, наступні міста та регіони РФ: Москву, Волгоград, Санкт-Петербург, Улан-Уде, Республіку Комі та Махачкалу», – відзначили в прес-службі.

Тепер виконавчий орган Київради має ухвалити відповідні організаційно-правові заходи щодо припинення дії двосторонніх договорів, угод, меморандумів, протоколів та інших документів, які були підписані з відповідними містами та регіонами Росії.

Відзначимо, що дія останньої програми співпраці з Москвою завершилося ще в 2013 році. Співпраця з іншими російськими містами через політичну ситуацію між державами з того часу свідомо не здійснювалася.

«Тому зараз такі документи мають скоріше символічний статус, ніж юридичний. Разом з тим, з огляду на ідеологічну складову цього питання, цілком доречно ухвалити колегіальне рішення», – пояснив заступник міського голови-секретар Київради Володимир Прокопів.

Нагадаємо, що 8 лютого мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вирішив розірвати зв'язок з містами-побратимами Серпуховим і Сургутом. А влада Хмельницького заявила про бажання розірвати партнерські відносини з двома російськими містами – Іваново та Твер'ю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: