Канада підтримала ЄС і теж розширила санкції проти Росії

Читать на русском

У вівторок уряд Канади прийняв рішення розширити економічні санкції проти представників російської влади і проросійських бойовиків, а також ряду організацій.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті канадського прем'єра Стівена Харпера, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

Так, до списку санкцій включені 37 фізичних осіб, у тому числі 11 громадян Росії, а також 17 юридичних осіб та об'єднань, переважно – сепаратистських організацій та збройних формувань. Особам, що потрапили під санкції, заборонений в'їзд до Канади. Також на них накладені «економічні обмеження», зміст яких в повідомленні не уточнюється.

Рішення канадського уряду було прийнято на наступний день після публікації оновлених санкцій Євросоюзу і, очевидно, пов'язано з рішенням ЄС. Відзначимо, що чимало прізвищ у переліку збігаються з тими, що були перераховані в європейському рішенні.

Крім того, до списку санкцій Канади потрапив одіозний журналіст і «рупор Кремля» Дмитро Кисельов, а також 6 представників військового командування РФ, частина з яких перебуває під санкціями ЄС з минулого року.

Канада також ввела санкції проти генерального директора корпорації «Ростех» (об'єднує високотехнологічні підприємства, у тому числі військові) Сергія Чемезова і відомого російського байкера та друга Путіна Олександра Залдостанова («Хірурга»). ЄС і США наклали на них санкції у 2014 році.

У той же час під розширені санкції Канади потрапили 26 українських громадян – представники самопроголошених «ЛНР» і «ДНР», в тому числі відомі бойовики «Гіві» і «Моторола».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: