АМКУ оштрафував компанію Коломойського за порушення конкуренції

Читать на русском
Укртатнафта двічі порушила конкурентне законодавство, подавши інформацію в неповному обсязі та не у встановлені терміни на вимогу АМКУ.
Один з приватних акціонерів "Укртатнафта" Ігор Коломойський

Антимонопольний комітет України наклав штрафні санкції на ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» на суму 121,68 тис. грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на розпорядження АМКУ.

У повідомленні йдеться про те, що «Укртатнафта» двічі порушила конкурентне законодавство, подавши інформацію в неповному обсязі та не у встановлені терміни на вимогу АМКУ.

Відзначимо, що ПАТ «Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта» володіє Кременчуцьким нафтопереробним заводом – єдиним НПЗ в Україні, що діє.

Нагадаємо, що приватні власники сконцентрували понад 55% акцій Кременчуцького НПЗ, офіційно оформивши контроль над ним у липні 2010 року. Саме тоді до складу наглядової ради «Укртатнафти» увійшов цвіт «Привату» – Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов, Михайло Кіперман і Геннадій Корбан, а також екс-власник «УкрСиббанку» Олександр Ярославський.

«Укрнафті» можна не платити дивіденди – КоломойськийЕкс-губернатор Дніпропетровської області, бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що «Укрнафта» може не платити дивіденди після заяви Міхеіла Саакашвілі про її збитки в 2014 році.

Решта пакету акцій у розмірі 43,05% належить державному холдингу НАК «Нафтогаз України».

Раніше повідомлялося, що «Укртатнафта» заблокувала понад 18 тис. тонн нафти, що належить державі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: