Коломойський намагається довести, що він господар країни – експерт

Читать на русском
Олексій Голобуцькийполітолог

Зараз те, що відбувається, можна позначити так: патріотичні послуги Коломойського просто стали занадто дорогими для держави.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олексій Голобуцький, коментуючи інформацію про те, що Ігор Коломойський збирається подати до суду на уряд і державу Україна на 5 млрд.

«Якщо проаналізувати суди олігархів, наприклад, Пінчука, то вони не дуже сильно допомагають самим же олігархам. Тим більше позов проти держави, що перебуває на межі дефолту, навіть в будь-якому західному суді – це безперспективно. Подібні заяви не стільки помста, скільки спроба показати, що він – господар країни. По-друге, він демонструє, що його буде не просто прибрати з «Укрнафти», – пояснює політолог.

За словами експерта, в принципі, світове законодавство може бути на боці Коломойського, тому що ніхто не знає, як він отримав всі ці частки. З точки зору власності, там діє головний західний принцип демократії – «власність є недоторканною».

«Завдання у Коломойського одне – залишитися на тих ролях, на яких він був усі ці роки. Він буде досягати цього будь-якими способами. Олігархи менше заробляти не хочуть, тому будуть купувати партії, депутатів, просувати своїх. Це вже звичайні схеми, які існували багато років. Зараз те, що відбувається, можна позначити так: патріотичні послуги Коломойського просто стали занадто дорогими для держави», – розповідає Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, вночі 25 березня стало відомо, що губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський подав у відставку. Петро Порошенко заяву задовольнив, подякувавши Коломойському за виконану роботу.

Крім того, Президент і екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації заявили, що між ними немає жодного конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: