Кличко не знайшов коштів для безкоштовного лікування киян-сердечників

Читать на русском
У рамках виконання міської цільової програми Здоров'я киян заявок щодо збільшення фінансування на 2016 рік до МОЗу не надходило.
Виталий Кличко

Віталій Кличко не зміг вплинути на виділення зі столичного бюджету додаткових коштів на закупівлю обладнання для безкоштовних медичних операцій киянам із гострим інфарктом міокарда.

Обіцянку мера Києва «Слово і Діло» зафіксувало 24 вересня 2015 року. Тоді Віталій Кличко заявив, що в 2016 році столична влада запланує в бюджеті Києва додаткові кошти на закупівлю стентів для проведення безкоштовних операцій жителям міста з діагнозом «гострий інфаркт міокарда».

Проте 22 березня поточного року в Міністерстві охорони здоров'я України не підтвердили наявності додаткових коштів на закупівлю медичних виробів для лікування серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань киян.

Більше того, в рамках виконання міської цільової програми «Здоров'я киян» заявок щодо збільшення фінансування на 2016 рік до Департаменту охорони здоров'я не надходило.

У результаті забезпечення фінансування жителів столиці медичними виробами здійснюється централізовано Міністерством охорони здоров'я України за рахунок коштів Державного бюджету.

Відповідний лист виконавчого органу КМДА від 28 березня 2016 года додається в тексті обіцянки.

Всього в переліку обіцянок мєра Києва зафіксовано 296 згадок, з яких 132 (45%) він виконав, а 80 (27%) – виконати йому так і не вдалося. З повним списком обіцянок Віталія Кличка можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: