«БПП» вирішив питання торгів із «Народним фронтом»

Читать на русском
Політолог проаналізував заяву НФ про те, що на формування Кабміну та коаліції потрібен тиждень, хоча лише вчора вони наполягали на тому, що це займе мінімум місяць.
Антон Круть

Зараз усі сили будуть кинуті на те, щоб новий Кабмін та коаліцію доукомплектувати до кінця візиту Петра Порошенка в США.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Антон Круть, аналізуючи заяву «Народного фронту» про те, що на формування Кабміну та коаліції потрібен тиждень, хоча лише вчора вони стверджували, що це займе мінімум місяць.

«Така різка зміна позиції «НФ» і пов'язана, ймовірно, з питанням торгів. Щодо коаліції, то вже визначилася трійка – «Батьківщина», «НФ» і «БПП». Ляшко залишається при своїй думці, а інші продовжать торгуватися за посади», – констатував Круть.

«Час обмежений. Президент із середи до п'ятниці перебуває з візитом у США. До завершення візиту вони якраз спробують вирішити ситуацію та пред'явити партнерам у Вашингтоні нові коаліцію та Кабмін», – пояснює політолог.

«НФ» придумав, як виторгувати у «БПП» широкий пакет посадПолітичний експерт проаналізував інформацію про те, що Гройсман хоче сформувати нову коаліцію цього тижня, а в «НФ» впевнені, що знадобиться мінімум місяць.

Менше з тим, експерт припускає, що Вашингтон навряд чи сприйме це позитивно, тому що Байден неодноразово говорив Порошенку про те, що кандидатура Гройсмана їх не влаштовує, оскільки це монополізує владу в країні.

«Вони за диверсифікацію політичних команд «біля керма» країни», – підкреслив політолог.

«Можна очікувати досить прохолодного прийому Порошенка в зв'язку з кабмінівськими та прокурорськими перипетіями в країні. Переговори будуть складними. Просто звільнення Шокіна сприймається американцями зараз, як очевидний факт. Вони взагалі були здивовані, чому його ніяк не звільнять. «Солодкою пігулкою» для американців звільнення Шокіна не стане», – проаналізував ситуацію Антон Круть.

Раніше в «НФ» повідомили, що готові підтримати Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра за певних умов. Як відомо, вони хочуть утримати посади в МВС, Мін'юсті, а на посаду спікера призначити Андрія Парубія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: