Аваков розповів, чого вимагають «РПЛ» і «Батьківщина» за входження до коаліції

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів про переговори щодо майбутньої коаліції.
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що на сьогоднішній день лише дві фракції готові повернутися до складу коаліції.

Як передає «Слово і Діло», про це глава МВС розповів у інтерв'ю «Еспресо.ТВ».

За словами Авакова, це «Радикальна партія» та «Батьківщина». «Самопоміч», сказав міністр, дала зрозуміти, що не бачить перспектив у цій більшості.

«Я сьогодні готовий допустити, що «Радикальна партія Олега Ляшка» або «Батьківщина» Юлії Тимошенко можутьувійти до коаліції. Ми маємо ясну позицію «Самопомочі», яка заявила, що не бачить перспектив у цьому. Але ці дві партії можуть. Якщо більше двох, то є варіант стійкої коаліції», – сказав Аваков.

Чому Садовий вирішив пожертвувати участю «Самопомочі» в коаліції? ЕкспертПолітолог прокоментував інформацію про те, що з фракцією «Самопомочі» не вдається домовитися про участь у коаліції.

Глава МВС зазначив, що серед умов, які називають фракції для входження в коаліцію, є зниження комунальних тарифів. За словами Авакова, це популістські умови.

«Я часто чую популістські заяви про необхідність зниження тарифів. Я б також хотів знижувати тарифи й жити в казковому світі з медовими берегами. Або, як Сталін, знижувати щороку ціну на сіль на одну копійку. Але ми живемо в іншому світі, який вимагає жертв зараз, щоб потім жити гармонійно», – сказав міністр.

Нагадаємо, минулого тижня Володимир Гройсман підтвердив свою готовність очолити Кабінет міністрів України.

«Слово і Діло» стежить за тим, як міністр внутрішніх справ виконує свої обіцянки. Наразі Аваков роздав їх вже 149, з яких 40 не виконав, а 77 – виконав. Рівень відповідальності чиновника – 51%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: