ЄС розкритикував закон про спецконфіскацію

Читать на русском
Представництво ЄС вважає закон про спецконфіскацію таким, що не відповідає стандартам Євросоюзу.

Представництво Євросоюзу піддало критиці законопроект №4057 про спецконфіскацію, 17 березня ухвалений Верховною Радою в першому читанні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Представники ЄС вважають ухвалення цього закону запровадженням жорсткого законодавства «без захисту права на чесний суд і право власності».

Також представники Євросоюзу заявили, що законопроект №4057 не відповідає стандартам ЄС у сфері гарантій захисту права власності.

Спецконфіскація: все, що необхідно знати про дію законуСлово і Діло проаналізувало закон про спецконфіскацію: на кого поширюється його дія, що можуть конфіскувати, умови застосування закону і можливі наслідки

Європейські дипломати заявили, що ухвалення цього закону – це «поспішний крок до впровадження більш жорстких та інтрузивних інструментів, які не передбачають... необхідного захисту права на чесний суд, захисту прав власності та необхідної підвищеної стабільності відносин власності».

Цей законопроект, на думку представників ЄС, не дає гарантій захисту власності сумлінним громадянам України.

Як повідомляло «Слово і Діло», 17 березня, народні депутати України 228 голосами ухвалили закон про спецконфіскацію в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: