В Держстаті назвали кількість безробітних українців

Читать на русском
Після того як частину неконтрольованих територій було виключено з розрахунків Державної служби статистики України, зменшення частки економічно активного населення України в 2015 році склало 1,8 млн осіб – до 18,1 млн.

Рівень безробіття в Україні, згідно з дослідженням Держстату України, проведеним за методикою Міжнародної організації праці, склав 9,1% за підсумками 2015 року.

Таким чином, в 2015 році безробіття в Україні зменшилося до 9,1%, повідомляє Державна служба статистики України, передає «Слово і Діло».

«Зниження безробіття в річному вимірі стало несподіваним в умовах скорочення реального ВВП на 9,9%. «Ця невідповідність частково пояснюється виключенням неконтрольованої українським урядом території Донецької та Луганської областей з офіційних даних», – пояснює головний економіст Dragon Capital Олена Бєлан.

За її словами, після того, як частину неконтрольованих територій було виключено з розрахунків Державної служби статистики України, зменшення частки економічно активного населення України в 2015 році склало 1,8 млн осіб – до 18,1 млн.

Внаслідок цієї зміни високий рівень безробіття в Донецькій (14%) і Луганській (майже 16%) областях практично не вплинув на загальний показник безробіття в цілому по країні.

У регіонах, що не постраждали від військового конфлікту, також спостерігалося скорочення безробітних на 2,7% – до 1,5 млн осіб.

«Це може вказувати на помірне скорочення економічної активності в областях, які безпосередньо не постраждали від конфлікту, і є хорошим сигналом для майбутнього відновлення економіки», – вважає Олена Бєлан.

Вона також додала, що з урахуванням тенденцій 2015 року в Dragon Capital очікують, що рівень безробіття в 2016-17 рр. залишиться в районі 9,0% проти прогнозованих раніше 10% на 2016 рік.

Нагадаємо, що в 2014 році економічно активне населення України зменшилося на 2,1 млн осіб внаслідок втрати контролю над територіями Автономної Республіки Крим та частини Донецької й Луганської областей.

Уряд має детінізувати ринок праці – РозенкоМіністр соціальної політики розповів, як безробіття впливає на рівень соціальної напруженості

Відзначимо, що за підсумками 2014 року рівень безробіття в Україні склав 9,7%, або 1,8 млн осіб.

Як раніше заявляв глава Союзу підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств В'ячеслав Биковець, безробіття та соціальна напруга можуть призвести до зміни державної влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: