Україна відновить постачання води на окупований Донбас

Читать на русском
В економічній підгрупі також триває робота з обговорення відновлення інфраструктури, залізничних об'єктів, ліній електропередач.

На засіданні економічної підгрупи Тристоронньої групи в Мінську було порушено питання про відновлення поставок води на територію окупованого Донбасу, в зв'язку з чим було розпочато процес складання відповідних контрактів.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер, повідомляє «Слово і Діло».

«Йде процес укладання контрактів на постачання води до окремих районів Луганської області з урахуванням боргів за раніше поставлену воду. Контракти будуть складені відповідно до українського законодавства», – пише вона.

В рамках домовленостей щодо відновлення поставок питної води йшлося також про гарантії безпеки співробітникам Донецької фільтрувальної станції.

«Це підприємство забезпечує водою до мільйона жителів по всьому Донбасу», – підкреслила Оліфер.

«Гібридне» повернення Донбасу в Україну: 5 тактичних завдань Кремля«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, до чого готується Росія та чи відбудуться довгоочікувані зміни у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі.

В економічній підгрупі також триває робота з обговорення відновлення інфраструктури, залізничних об'єктів, ліній електропередач.

В економічному блоці сьогодні обговорювали й можливість запрошення міжнародних екологів (під егідою ОБСЄ), які б змогли оцінити ситуацію на низці промислових підприємств у ОРДЛО.

«Йдеться про хімічний завод «Стирол» у Горлівці, а також шахти «Голубовська» та «Першотравнева» в Луганській області, шахту «Юний комунар» у Донецькій області», – пояснила Оліфер.

Особливу увагу привертає шахта «Юний комунар», де в 1979 році були проведені ядерні випробування. Якщо з цієї шахти регулярно не відкачувати воду, то станеться забруднення ґрунтових вод, що призведе до екологічної катастрофи на Донбасі.

Чи готові українці надати Донбасу особливий статус?Опитані соціологами громадяни України не хочуть надавати жодних преференцій донецьким терористам.

Раніше стало відомо, що сьогоднішні переговори в Мінську в політичному блоці питань не принесли результату.

Під час попереднього раунду переговорів у Мінську були підготовлені до підписання дві безпекові угоди: одна – про розмінування, інша – про припинення «навчань» уздовж лінії розмежування на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: