Чи готові українці надати Донбасу особливий статус?

Читать на русском
За даними соціологічного дослідження, більше половини громадян України не мають наміру голосувати на референдумі про надання Донбасу особливого статусу.

Соціологи «Інституту Горшеніна» опублікували результати соцопитування українців про ставлення громадян країни до ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-реліз організації.

За даними соцопитування, 51,2% українців не підтримують внесення змін до Конституції України про надання Донбасу на загальнодержавному референдумі особливого статусу та проголосували би проти таких змін.

Також більшість українців не підтримують амністію терористів, формування прокуратури та судів Донбасу з числа місцевих представників, і формування «народної міліції» з місцевого населення.

Порошенко заявив про можливість відновлення активних бойових дій на ДонбасіЗа словами Петра Порошенка, для України все ще актуальна загроза зі Сходу, яка може перерости в активні бойові дії.

Опитані громадяни здебільшого повністю відкидають здійснення будь-якої політики на Донбасі колишніми представниками терористів.

34% респондентів виступають за відновлення Україною контролю на Донбасі збройним шляхом.

«Інститутом Горшеніна» було опитано 2000 респондентів у віці від 18 років у всіх регіонах України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької та Луганської областей). Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.

Нагадаємо, в січні цього року спікер Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив про те, що зміни до Конституції України, що стосуються питання децентралізації, не передбачають автономізації, федералізації або спеціального статусу окупованого Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: