Садовий не бачить себе прем’єр-міністром

Читать на русском
Мер Львова та лідер Самопомочі Андрій Садовий прокоментував заяви про своє можливе призначення прем’єр-міністром України, зазначивши, що має занадто малу підтримку в парламенті.
Андрій Садовий

Міський голова Львова та лідер партії «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий заявив, що розмови про призначення його прем’єром велися, однак він не готовий очолити уряд через те, що має занадто малу підтримку в парламенті.

Про це він заявив у понеділок, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Такі розмови були, й сьогодні були, й раніше. Я реаліст. «Самопоміч» має 26 депутатів. Тому ми готові нести відповідальність, але в межах тієї довіри, яку ми маємо перед українським народом. Є найбільші фракції в парламенті, фракція Порошенка, «Народний фронт», вони мають зрозуміти, що зобов’язані пропонувати свої варіанти. Не можна сьогодні все спихати на «Самопоміч», – заявив Садовий.

Яценюк розглядає варіант добровільної відставки – ПашинськийФракція «Народного фронту» розглядала кілька сценаріїв виходу з урядової кризи, одним із яких була добровільна відставка Арсенія Яценюка.

Також міський голова Львова наголосив, що голова Кабміну повинен мати підтримку більшості у Верховній Раді.

Нагадаємо, сьогодні лідер «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що його політична сила має кандидата на посаду голови уряду, а також голоси на його підтримку. Пізніше прес-секретар Президента Святослав Цеголко повідомив, що в якості кандидатів на посаду прем’єра розглядаються Андрій Садовий та Наталія Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: