«Самопоміч» назвала умови, за яких проголосує за нового прем'єра

Читать на русском
Самопоміч вимагає нового закону про вибори, нового складу ЦВК та нового очільника Генеральної прокуратури.

Фракція «Самопомочі» припускає проведення позачергового засідання Верховної Ради 24 березня та голосування за новий склад Кабінету міністрів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

За словами лідера «Самопомочі» Олега Березюка, фракція висуває три вимоги, за яких вони підтримають новий склад уряду та його очільника.

«Ми є в опозиції, яка вперше за новітню історію сформована не олігархічною системою. Але залишаючись в опозиції, «Самопоміч» готова проголосувати за якісного прем'єра», – заявив він.

Ложкін розповів, під якого прем'єра буде сформована нова коаліціяГлава АПУ Борис Ложкін заявив, що чинний прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в будь-якому випадку піде.

Березюк зазначив, що партія вимагає нового закону про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі з відкритими списками, а також зміни складу ЦВК. Крім того, нардеп не забув і про третю вимогу, а саме – про нового генерального прокурора України.

Нагадаємо, раніше лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що голосування за новий склад Кабміну відбудеться 24 березня.

Згідно моніторингу «Слова і Діла», Олег Березюк роздав всього 62 обіцянки. З них 23 є виконаними, ще 33 – перебувають у процесі виконання, а 6 – не виконані. Рейтинг відповідальності лідера «Самопомочі» складає 37%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: