Росія досягла поставлених цілей у Сирії – Stratfor

Читать на русском
Росія планує ув'язати свої дії в Сирії з іншими глобальними питаннями, в тому числі конфліктом в Україні, а також зняттям санкцій Європейського Союзу та США.

Прийняте рішення керівництва РФ про початок виведення основної частини свого угруповання із Сирії можна розцінювати як прорив у консультаціях про майбутнє цієї близькосхідної країни.

Про це йдеться в аналітичному звіті, який було опубліковано на сайті американського розвідувально-аналітичного агентства Stratfor, повідомляє «Слово і Діло».

На думку аналітиків агентства, Росія в Сирії досягла низки цілей. Першою стало забезпечення стабільності союзного сирійського уряду. Друге, чого змогла досягти РФ, – це демонстрація та тестування своїх збройних сил, які зараз зазнають значної модернізації. Третє – послаблення «Ісламської держави» та інших терористичних організацій, які воюють в Сирії.

Четвертою й найголовнішою ціллю для Росії стала ув'язка своїх дій у Сирії з іншими глобальними питаннями, в тому числі конфліктом в Україні, а також зняттям санкцій Європейського Союзу та США.

«Вочевидь, призначене виведення російських військ на 15 березня можна вважати ознакою прориву в мирних переговорах щодо майбутнього Сирії, які почнуться того ж дня в Женеві під егідою ООН», – йдеться в доповіді.

Для чого Путіну Асад і війна в Сирії? ЕкспертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо заяви Семена Семенченка про те, що Україні потрібно шукати підтримки у тих країн, які першими постраждають від можливої атаки Володимира Путіна.

Аналітики Stratfor відзначають, що важливо відстежувати будь-які сигнали майбутньої угоди, що будуть виходити з Женеви, і вказівки з ЄС, які можуть стати натяком на потенційно велику угоду.

Вчора ввечері стало відомо, що президент Росії Володимир Путін доручив міністрові оборони Сергію Шойгу від сьогодні, 15 березня, почати виведення військ із Сирії.

Нагадаємо, що 23 лютого влада й опозиційні сили Сирії погодилися на перемир'я, яке запропонували Росія та США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: