Перемир'я в Сирії: як зміниться формат конфлікту на Близькому Сході? Експерт

Читать на русском
Андрій Єрмолаєвполітолог

Ситуація далека від оптимізму. РФ акцентуватиме увагу на подальшій дестабілізації ситуації в Туречччині.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв, аналізуючи інформацію про те, що РФ та США внесли в ООН резолюцію про перемир'я в Сирії.

«Зараз питання уже не стільки в сирійському конфлікті, скільки в розгортанні нових конфліктних процесів. Зокрема, на перше місце виходить проблема дестабілізації Туреччини у зв'язку з невирішеним курдським питанням. РФ грає там одразу в кількох площинах: питання режиму Асада, блокування та гальмування опозиційних угруповань, які воювали з режимом Асада, курдське питання, ІД», – аналізує експерт.

Сьогодні, за його словами, намагаючись домовитися зі США щодо перемир'я та долі режиму Асада, більшою мірою робитиметься акцент на подальшій дестабілізації Туреччини.

«Перемир'я» по-сирійськи: жертвами терактів ІД стали понад 150 людейВнаслідок учорашніх терактів «Ісламської держави» у столиції Сирії Дамаску та місті Хомс загинули понад 150 людей.

«Розповсюдження цього конфлікту з курдським питанням, ІД та долею повстанців буде не лише на Сирію, але й на Ірак, і на Туреччину. Буде просто інший формат конфлікту на Близькому Сході, тобто перезавантаження масштабів конфлікту», – припустив Андрій Єрмолаєв.

Як відомо, президент США Барак Обама заявив, що не має особливих ілюзій з приводу врегулювання військової ситуації в Сирії.

Нагадаємо, ще 12 лютого президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати притулок чинному президенту Сирії Башару Асаду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: