Мер Ніцци планує «дружній візит» до окупованого Криму

Читать на русском
Майбутній візит в мерії Ніцци пояснюють продовженням співпраці тривалої історії відносин. Між Ніццою і Ялтою також підписаний меморандум про продовження співпраці.

Крістіан Естрозі, мер французької Ніцци, у другій половині травня планує відвідати Ялту в окупованому Криму з «дружнім візитом».

Про це повідомляють в прес-службі мерії Ніцци, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реаліі».

Майбутній візит в мерії Ніцци пояснюють продовженням співпраці тривалої історії відносин. Між Ніццою і Ялтою також підписаний меморандум про продовження співпраці.

Примітно, що Ялта не згадується як частина будь-якої держави, але називається містом-побратимом. Проте, в повідомленні на сайті міста Ніцца Ялту віднесли саме до Росії.

Естрозі також підтвердив одержання листа від посла України у Франції Олега Шамшура. Тема листа стосується запланованого візиту до Ялти. Естрозі пообіцяв найближчим часом відповісти на нього.

Путін готував військову окупацію України відразу після війни з Грузією – експертЕксперт проаналізував заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що «Харківські угоди», які були підписані в 2010 році, дозволили РФ анексувати Крим.

У повідомленні наголошується, що в Міністерстві закордонних справ Франції відгородились від позиції мера Ніцци, який 2 березня цього року прийняв делегацію окупаційних властей Криму і назвав Ялту частиною Росії.

Як раніше повідомлялося, чеський аналітик в галузі безпеки і колишній співробітник спецслужби BIS Ян Шнайдер вважає, що провали в соціально-економічній політиці українського уряду поставлять народ на межу виживання і це змусить українців забути про Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: