Європарламент відреагував на суд над Савченко

Читать на русском
Депутати Європейського парламенту виступили із заявою, в якій закликали покарати Росію за суд над Надією Савченко.

Європейський парламент закликав запровадити проти РФ економічні та політичні санкції в зв'язку з несправедливим судом над Надією Савченко.

Як передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ», про це заявили депутати Європарламенту.

«Викрадення Надії Савченко на території її країни нелегальними російськими силами є ганебним і кричущим порушенням міжнародного права. Зараз вона нелегально зазнає кримінального переслідування в рамках політичного процесу. Надія Савченко повинна бути якнайшвидше звільнена та повернена в Україну. В іншому разі ЄС має запровадити політичні та економічні санкції, щоб Росія зрозуміла, що міжнародне співтовариство не приймає таку радянську поведінку», – сказали в ЄП.

Справа Савченко: останнє слово перед вирокомВ Донецькому міському суді Російської Федерації йдуть дебати у справі української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. «Слово і Діло» веде онлайн-трансляцію засідання.

Нагадаємо, вчора прокуратура РФ попросила засудити українського військовослужбовця, народного депутата від фракції «Батьківщини» Надію Савченко до 23 років позбавлення волі. На сьогоднішньому засіданні Донецький міський суд Російської Федерації не надав Надії Савченко останнього слова, в зв'язку з чим вона заявила про початок сухого голодування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: