Савченко хочуть посадити на 23 роки

Читать на русском
Прокуратура РФ просить засудити народного депутата від фракції Батьківщини Надію Савченко до 23 років позбавлення волі
Надія Савченко

Прокуратура РФ просить засудити народного депутата від «Батьківщини» Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

Про це в своєму Twitter написав адвокат Савченко Ілля Новіков, повідомляє «Слово і Діло».

Зокрема, звинувачення в особі прокурора вимагає для Савченко 23 роки ув'язнення в колонії загального режиму, а також штраф на суму 100 тисяч рублів і судові витрати (в тому числі на перекладачів).

Судове слідство не виявило жодного доказу винуватості Савченко - адвокатСудове слідство РФ не виявило жодного доказу вини української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко.

За версією звинувачення, Савченко стежила за групою цивільних осіб, серед яких були журналісти ВГТРК. Цю інформацію вона начебто передала у розташування батальйону «Айдар», після чого відбувся артобстріл, в якому й загинули російські журналісти. За словами адвокатів Савченко, у момент обстрілу вона перебувала в полоні й не могла скоригувати вогонь.

Нагадаємо, Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі працівників російського каналу ВГТРК під Луганськом у червні 2014 року, а також у незаконному перетині російсько-українського кордону.

Раніше адвокат української льотчиці Марк Фейгін заявив, що невдовзі вона може опинитися в Україні. «Обвинувальний вирок Савченко вирішений, оскільки питання її звільнення вирішене також. Переговори щодо її відправлення додому тривають», – повідомив Фейгін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: