Підозрюваного у вбивстві пасажира BMW поліцейського Олійника заарештували

Читать на русском
Печерський райсуд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури й вирішив заарештувати поліцейского Олійника на 2 місяці.

Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури про арешт київського поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють у вбивстві 17-річного пасажира BMW.

Відповідне рішення суд ухвалив 18 лютого ввечері, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно рішення суду, поліцейського було заарештовано на два місяці без права внесення застави.

«Суд вирішив клопотання прокуратури задовольнити, обрати щодо підозрюваного Олійника запобіжний захід у вигляді арешту до 17 квітня», – зазначила слідча суддя.

Заарештованому поліцейському інкримінуються дві статті Кримінального кодексу України: ст. 365 (перевищення службових повноважень) та ст. 115 (умисне вбивство).

Подробиці скандальної погоні в Києві: поліцейські стріляли в BMW більше 20 разівЕксперти нарахували в кузові автомобілю BMW, погоню за яким у ніч проти неділі, 7 лютого, влаштували столичні поліцейські, 21 отвір від куль.

Судово-медична експертиза постановила, що вогнепальне поранення в грудну клітку, серце та ліву легеню спричинило загибель 17-річного пасажира BMW Михайла Медведєва. «Балістична експертиза вилученої кулі підтвердила її приналежність до вилученого пістолета поліцейського Сергія Олійника», – йдеться у висновку судмедекспертизи.

Також судмедексперт повідомив, що водій того самого BMW був у стані наркотичного сп'яніння.

Крім того, за словами народного депутата Антона Геращенка, аж 18 народних депутатів готові взяти на поруки заарештованого київського поліцейського. «Адвокати Сергія Олійника подаватимуть апеляцію на це необґрунтоване та несправедливе рішення суду», – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: