Бездіяльність української влади розчарувала Європу – західні ЗМІ

Читать на русском
Поточна розстановка сил – не на користь України. Українська армія слабка, а що стосується росіян, то вони спираються на свою військову міць.

Український парламент не в змозі ухвалити зміни до Конституції, армія слабка, а Крим втрачений надовго. Все це призвело до того, що європейські демократії відвернулися від Києва.

Про це пише французький політолог і викладач паризького Інституту політичних досліджень Сіріль Бре в газеті Atlantico, повідомляє «Слово і Діло».

У публікаціях ЗМІ та політичних дискусіях в Європі тема України практично повністю виключена. «Хоча війна в уповільненому режимі триває і, поза всяким сумнівом, триватиме ще довго», – зазначає Сіріль Бре, називаючи причини, через які конфлікт на сході України більше не привертає уваги європейців.

Першою причиною, на його думку, є необхідність швидкого врегулювання сирійського конфлікту, який триває вже майже 5 років.

Україні потрібен ефективний уряд, що спирався б на стабільну більшість – європарламентаріУ Бюро парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС наголосили на необхідності порозуміння між депутатами та урядом.

«Друга причина пов'язана з еволюцією відносин між Росією та великими західними державами. Російська Федерація перестала бути головною політичною загрозою для Європи, щоб стати справжнім союзником у боротьбі проти джихадизму», – пише політолог.

І нарешті, остання причина полягає в хиткості уряду в Києві. «Внутрішні труднощі режиму в Києві роблять беззастережну підтримку з боку європейців усе більш складною», – вважає Бре.

За його словами, уряд України та Адміністрація Президента не мають можливості провести через парламент пакет внутрішніх та інституційних законів, які випливають з Мінських домовленостей. «Процес, який передбачає проведення конституційної реформи, так і не було розпочато. І, як наслідок, європейці перейшли від підтримки України в кризовий період до більш стриманої та критичної позиції», – зазначив автор.

Європарламент підтримав створення формату «Женева плюс» (доповнено)Європейський парламент підтримав створення формату «Женева плюс» як міжнародного механізму деокупації Криму.

У статті наголошується, що поточна розстановка сил – не на користь України. Українська армія слабка, дезорганізована й повністю знекровлена. «Що стосується росіян, то там ситуація протилежна, оскільки війська, що воюють проти українців, спираються на військову міць. Склад цих військ, каже політолог, важко описати, але відомо, що йдеться про численні формування, російські спецпідрозділи, що діють під прикриттям, та найманців», – вважає політолог.

Виходячи з цього, Сіріль Бре дійшов висновку, що ситуація приречена на загнивання. «Росія зацікавлена ​​в тому, щоб мати в сусідах українську державу, ослаблену безперервною латентною війною у східних областях. Оскільки НАТО не може й не має втручатися, ситуація буде погіршуватися протягом багатьох років, можливо, навіть, десятиліть. Я думаю, що влада Києва усвідомлює слабкість своєї армії й те, що вона опинилася в політичному глухому куті. Вони знають, що за нинішнього стану речей Крим втраченио надовго», – резюмує Бре.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: