Джемілєв сумнівається, що РФ виконає умови резолюції Європарламенту

Читать на русском
Лідер кримських татар вважає, що схвалена Європарламентом резолюція щодо деокупації Криму є позитивним сигналом.

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що Європейський парламент зробив суттєвий крок до деокупації Криму.

Про це він сказав у коментарі «ЛІГА.Новини», повідомляє «Слово і Діло».

«Резолюція Європарламенту дуже позитивна. Особливо важливо для нас те, що там підкреслюється, що кримські татари є корінним народом, різко засуджується Росія з вимогою звільнення окупованої території, підтримується ініціатива створення платформи «Женева плюс» і різко засуджуються репресії окупаційної влади щодо жителів Криму», – наголосив Джемілєв.

Чубаров пропонує включити Крим у Мінські домовленостіНародний депутат України та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що питання деокупації Криму повинно обговорюватися в рамки Мінських домовленостей.

Водночас, за його словами, Російська Федерація все одно не виконає вимог щодо виведення своїх військ із Криму, тому що їй уже нічого втрачати. Джемілєв зазначив, що така позиція Європарламенту є позицією «дуже впливової сили».

«Це позиція дуже впливової сили – Європарламенту, але Росія, звичайно, буде у властивій їй в останні роки манері реагувати, тому їй втрачати вже нічого. Але, менше з тим, це дуже важливо для нас», – додав він.

Нагадаємо, вчора, 4 лютого, Європейський парламент підтримав створення формату «Женева плюс» як міжнародного механізму деокупації Криму. Своєю чергою, нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв заявив, що зняття санкцій із РФ напряму пов'язали з поверненням Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: