Європарламент підтримав створення формату «Женева плюс» (доповнено)

Читать на русском
Європейський парламент схвалив створення нового розширеного формату Женева плюс, який допоможе повернути Крим.

Європейський парламент підтримав створення формату «Женева плюс» як міжнародного механізму деокупації Криму.

Про це в своєму акаунті в Twitter написав Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Європарламент підтримав створення формату «Женева плюс». Важливе рішення на шляху до деокупації українського Криму», – сказав Глава держави.

Місія Ради Європи з прав люди зустрілася з проукраїнськими активістами в КримуСпецпредставник Генсека Ради Європи з прав людини в Криму Жерар Штудманн провів зустріч з проукраїнськими активістами на півострові.

Також Президент подякував Європарламенту за ухвалену резолюцію щодо порушення прав людини в окупованому Росією Криму. «Вдячні за резолюцію Європарламенту про порушення прав людини в Криму. Злочини окупаційної влади не приховати», – додав він.

Згідно з текстом ухваленої резолюції, Європейський парламент закликав Російську Федерацію до переговорів щодо деокупаціі анексованого Криму.

«Європарламент закликає Росію розпочати переговори з Україною та іншими сторонами щодо деокупації Криму», – йдеться в документі.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко запропонував створити міжнародний механізм повернення окупованих територій. Таким механізмом він назвав формат «Женева плюс».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: