Чубаров пропонує включити Крим у Мінські домовленості

Читать на русском
На думку Рефата Чубарова, Крим повинен стати таким же предметом обговорення на міжнародному рівні, як і Донбас.
Рефат Чубаров

Народний депутат України та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що питання деокупації Криму повинно обговорюватися в рамки Мінських домовленостей.

Про це з посиланням на ZN.UA, пише «Слово і Діло».

На думку політика, Мінський процес повинен бути розширений також питанням деокупації Криму, оскільки предметом обговорення є не тільки встановлення миру на Донбасі, а й територіальна цілісність України.

Україна не збирається поновлювати перемовини щодо постачання електроенергії до КримуКабінет міністрів України не має намірів поновлювати електропостачання анексованого Росією Криму.

«Буквально тиждень тому деякі наші партнери говорили: «Ми не можемо йти від наших обіцянок». Я сказав, що це жодною мірою не є відхід від обіцянок. Ми беремо Мінські домовленості, а там говориться про територіальну цілісність України. Тут питання інтерпретації. Ми наситилися за два роки інтерпретаціями пана Путіна. Давайте вже не будемо нікого обманювати. Ми вважаємо, що в питанні відновлення територіальної цілісності України, закріпленої Мінськими домовленостями, є і деокупація Криму», – заявив Чубаров.

Він також додав, що ідею створення міжнародного майданчика для переговорів щодо повернення Криму Меджліс обговорює ще з літа 2015 року.

Додамо, що раніше Президент України Петро Порошенко вже говорив, що питання деокупації півострова буде вирішуватися дипломатичним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: