Порошенко обіцяв, що НАЗК буде сформовано найближчим часом – ЄС

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко пообіцяв Євросоюзу якнайшвидше ухвалити решту безвізових законів.

Євросоюз чекає від України якнайшвидшого створення Національного агентства із запобігання корупції та запровадження електронного декларування.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомив європейський дипломат у коментарі «Укрінформу».

«Так, дійсно, залишається два важливих питання: щодо Національного агентства з питань запобігання корупції та закону про електронне декларування», – прокоментував дипломат ухвалення українським парламентом пакету «безвізових» законів.

За його словами, Єврокомісія незабаром виступить із законодавчою ініціативою до Ради ЄС та Європарламенту про скасування віз для громадян України та Грузії.

«Але остаточну оцінку даватимуть країни-члени ЄС. Деякі з них заявляють, що Україна має виконати всі зобов'язання, й одних обіцянок недостатньо», – зазначив представник Євросоюзу.

У ЄС вимагають переголосувати закон про е-деклараціїТомбінський наполягає на приведенні у відповідність до міжнародних стандартів закону про електронне декларування.

Він додав, що найкращою гарантією надання Україні безвізового режиму буде виконання всіх п'яти зобов'язань.

«Під усіма цими зобов'язаннями підписався Президент України Порошенко», – резюмував дипломат.

Раніше сьогодні «Слово і Діло» повідомляло, що Європейський Союз розкритикував виконання Україною зобов'язань щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: