У ЄС вимагають переголосувати закон про е-декларації

Читать на русском
У Європейському Союзі позитивно оцінили ухвалення українським парламентом антикорупційних законів.

Голова представництва Європейського Союзу в України Ян Томбінський наполягає на приведенні у відповідність до міжнародних стандартів закону про електронне декларування.

Про це йдеться у повідомленні представництва ЄС, передає «Слово і Діло».

За його словами, Україна досягла певного процесу в зміні законодавства щодо антикорупційних ініціатив. Томбінський привітав Україну з ухваленням у другому читанні законів про Агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, про арешт майна та спеціальну конфіскацію, та про прокуратуру.

Політики та журналісти розкритикували ухвалений закон про е-декларуванняДо закону про електронне декларування прямо перед голосуванням внесли кілька суттєвих правок.

«Ми дуже цінуємо важку роботу всіх тих, хто долучився до досягнення цього результату. Доведення цих зусиль до логічного завершення вимагатиме приведення закону про електронні декларації статків у відповідність до міжнародних стандартів. Це забезпечить створення ефективної та всеосяжної системи перевірок електронних декларацій», – наголосив Томбінський.

Також він зауважив, що Україні слід якнайшвидше призначити решту членів Національного агентства з питань запобігання корупції задля запуску його роботи в першому кварталі 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: