ЄС незадоволений ухваленням Україною «безвізових» законів – Лещенко

Читать на русском
Народний депутат України від фракції Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко повідомив, що процес лібералізації візового режиму з ЄС може затягнутися.
Сергій Лещенко

Європейський союз розкритикував виконання Україною зобов'язань щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це заявив народний депутат Сергій Лещенко на своїй сторінці в Facebook.

«Євросоюз не вважає, що Україна виконала всі законодавчі зобов'язання в рамках переходу до скасування віз. Якщо точно, то Україна виконала три з п'яти вимог для переходу до ухвалення відповідного рішення. ЄС визнає ухвалення поправок до трьох законів минулого тижня, але: 1) ЄС не враховує закон про декларування, за яким кримінальна відповідальність запроваджується лише з 2017 року; 2) ЄС чекає формування Національного агентства запобігання корупції», – зазначив Лещенко.

За словами нардепа, для того, щоб отримати безвізовий режим з ЄС, необхідно за кілька наступних тижнів внести поправки до закону про декларування, повернувши кримінальну відповідальність за брехню в деклараціях цього року, та дообрати трьох членів НАЗК.

Неухвалення цих норм призведе до перенесення просування впровадження безвізового режиму з ЄС на тривалий час.

Нагадаємо, вчора, 24 лютого, голова Верховної Ради Володимир Гройсман підписав закони, необхідні для запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: