«Сітібанк» списав «Укравтодору» 25% боргу

Читать на русском
Непогашений залишок кредиту в сумі $41,5 млн підлягав реструктуризації, в рамках якої було списано 25% тіла кредиту.

«Сітібанк» списав «Укравтодору» 25% боргу на суму $41,5 млн у рамках реструктуризації, яку схвалив Кабінет міністрів України.

Про це з посиланням на «Фінансовий клуб», повідомляє «Слово і Діло».

Уряд 24 лютого ухвалив постанову №101 «Про здійснення операцій з гарантованим державою боргом». Цією постановою продовжилася робота з реструктуризації зовнішнього комерційного боргу «Укравтодору».

Постановою також визначено умову реструктуризації гарантованого державою кредитного договору, укладеного між Сітібанком і Державним агентством автомобільних доріг України.

Реструктуризації підлягав непогашений залишок кредиту в сумі 41,5 млн доларів. Також було списано 25% тіла кредиту.

Дорожна децентралізація: Кабмін підтримав ліквідацію «Укравтодору»Урядовий інфраструктурний комітет підтримав ідею ліквідації Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України».

Нагадаємо, що Міністерству фінансів дозволено здійснити угоди шляхом заміни наявного позичальника за кредитом (з «Укравтодору» на державу) з одночасним обміном кредиту на додатково випущені та розміщені облігації зовнішньої державної позики на суму $31,617 млн з прибутковістю 7,75% й датою погашення до 1 вересня 2019 року.

На суму списання за кредитом випускаються директиви – на 10,389 млн дол.

Як раніше повідомлялося, у 2015 році бюджет «Укравтодору» склав близько 24 млрд грн. Але з них 19 млрд грн пішло на погашення узятих раніше кредитів і відсотків за ними.

Нагадаємо, що 12 жовтня уряд призначив главою Державного агентства автомобільних доріг («Укравтодор») Андрія Батищева.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: