В «Укравтодорі» сьогодні чекають на черговий транш асигнувань від Мінфіну

Читать на русском

Сьогодні спливає термін отримання «Укравтодором» другого траншу державних асигнувань на ремонт автомобільних доріг, виділити які доручив 16 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Станом на кінець березня загальна сума асигнувань Кабінету міністрів склала всього 366,8 млн грн із загальної суми 1 млрд грн, передбачених на березень-травень 2015 року, повідомили «Слову і Ділу» в «Укравтодорі».

«Відповідно до плану на березень місяць до «Укравтодору» фактично надійшло 366,8 млн грн, в тому числі 180 млн грн, запланованих додатково. За дорученням Кабінету міністрів Міністерство фінансів повинно забезпечити спрямування коштів на фінансування доріг двічі протягом місяця. Отже на цьому тижні «Укравтодор» очікує надходження 50% запланованих на квітень місяць асигнувань», – повідомили в агентстві.

Із зазначеної суми вже освоєно 314,9 млн грн, які пішли на ліквідацію аварійної ямковості на дорогах загального користування. Так, в «Укравтодорі» звітують, що вже «залатали» 7,477 тис. км доріг.

Там також пояснили, що, відповідно до плану, на виконання робіт з ремонту основих державних доріг відводиться 3 місяці, а кошти, які надходять на рахунки держагентства – результат перерозподілу річних бюджетних витрат. «За рахунок зменшення лімітів асигнувань у жовтні-грудні 2015 року, були збільшені ліміти фінансування на березень (на 180 млн грн), квітень (на 180 млн грн) та травень (на 90 млн грн). В цілому асигнування за три місяці склали 1 млрд грн», – йдеться у відповіді на інформаційний запит системи народного контролю.

Нагадаємо, 31 березня міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що відомство почне будівництво концесійних та платних доріг в Україні. За словами міністра, є іноземні інвестори, що готові вкладати гроші в будівництво доріг в Україні навіть у такий складний час, як зараз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: