Дорожна децентралізація: Кабмін підтримав ліквідацію «Укравтодору»

Читать на русском

Урядовий інфраструктурний комітет підтримав ідею ліквідації Державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України».

Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», якій підпорядковані обласні регіональні дорожні підприємства, буде ліквідована як проміжна управлінська ланка.

Таке рішення підтримав урядовий комітет з питань розвитку інфраструктури та екологічної політики, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

За словами чиновників, такий крок необхідний для передачі обласних автодорів державного управління на місцевий рівень, а це, у свою чергу, має стати частиною реформи системи державного управління автодорогами.

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський при цьому зауважив, що паралельно з передачею доріг і організацій з обслуговування місцевій владі, потрібно розв'язати питання їх фінансування. Воно, за словами віце-прем'єра, має бути зрозумілим і чітким. «Необхідно відновлювати практику створення спеціального дорожнього фонду з чітко виділеними джерелами наповнення, адже ритмічність роботи дорожньої галузі залежить від ритмічності фінансування», – підкреслив він.

Нагадаємо, раніше в «Укравтодорі» розповіли, що 1 млрд грн, виділений підприємству урядом навесні цього року, планувалося витратити на ямковий ремонт основних доріг державного значення. На ширшу реконструкцію дорожньої мережі грошей підприємству не вистачає, пояснили «Слову і Ділу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: