Подання на звільнення Шокіна вже у Раді

Читать на русском
Звільнити Віктора Шокіна з посади генерального прокурора Верховна Рада зможе наступного пленарного засідання.
Віктор Шокін

Президент Петро Порошенко вніс до парламенту подання на звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна з займаної посади.

Про це повідомила прес-служба Глави держави, інформує «Слово і Діло».

В АП уточнили, що пропозицію звільнити Шокіна Порошенко вніс «відповідно до пункту 25 частини першої статті 85, пункту 11 частини першої статті 106 та частини першої статті 122 Конституції України».

Наступник Шокіна: хто влаштує Банкову на посаді генпрокурора? ЕкспертПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що в ГПУ не виключають того, що Шокін залишиться, хоча в АП підтвердили заяву про його відставку.

Представить подання у парламенті уповноважений представник Президента у Верховній Раді Степан Кубів.

Щоправда, станом на ранок 20 лютого, відповідний документ на сайті Ради відсутній.

Нагадаємо, 16 лютого Порошенко зустрівся з генпрокурором, після чого попросив останнього піти у відставку. Того ж дня з’явилась інформація, що Шокін прийняв рішення Президента. Однак вже наступного дня в ГПУ заявили, що не мають інформації про відставку Шокіна, а сам генпрокурор зараз знаходиться у відпустці.

18 лютого голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що Президент отримав заяву Шокіна про звільнення з посади генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: