Експерт розповів, куди насправді подівся Шокін та що буде з Кабміном далі

Читать на русском
Політолог поділився міркуваннями щодо вчорашніх результатів голосування за відставку Кабміну.
Андрій Горбенко

Найкраще, що зараз може зробити Яценюк для країни, – це піти добровільно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи результати голосування за відставку Кабміну.

«Війни прем'єра й Президента не буде, але й ефективної роботи чекати не варто. Уряд не буде отримувати своїх законопроектів в парламенті, а парламент буде саботувати роботу Кабміну. Зараз Президент отримав собі чудовий громовідвід, щоб не так швидко втрачати рейтинг», – вважає Горбенко.

На його думку, це була вистава, розіграна для того, щоб усі рейтингові втрати пішли в бік Яценюка.

«Тим, що Яценюк зараз залишається, він робить гірше і собі, і країні. Його амбіції заважають всім, і найкраще, що він зараз може зробити, – це піти добровільно. Чого він до літа не зробить», – констатував політолог.

Щодо Шокіна, то, як розповів експерт, генпрокурор, скоріш за все, зараз пішов на лікарняний.

Депутати хочуть ще раз голосувати за відставку КабмінуІгор Луценко та Костянтин Усов висловили намір звернутися до Володимира Гройсмана з вимогою переголосувати за відставку уряду.

«Аналізуючи поведінку Шокіна, це все спуститься на гальмах. Він залишиться, тому що якби він дійсно йшов з ГПУ, то сьогодні це все завершилося би. Інший варіант – він піде нібито у відставку, але буде в. о., або парламент не проголосує. У будь-якому разі, ситуація тягтиметься», – пояснив Андрій Горбенко.

Як підкреслив політолог, криза не розв'язується. Єдиний інструмент – це перевибори, які також нічого не дадуть.

«Україна стоїть перед питанням відсутності бачення майбутнього. Стратегії немає, причому її немає ні в кого. До того ж, немає й бажання цю стратегію створювати. Все зберігається на статусі-кво з тими ж персоналіями», – резюмував політолог Андрій Горбенко.

Як відомо, за проект постанови про недовіру уряду на засіданні проголосували 194 народних депутати при 226 мінімально необхідних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: