Білий дім схвалив рішення Порошенка про відставку Шокіна

Читать на русском
Петро Порошенко та віце-президент США Джозеф Байден обговорили подальші реформи в Україні та заміну генпрокурора.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден схвалив рішення Президента України Петра Порошенка щодо звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому, повідомляє «Слово і Діло».

«Віце-президент Джозеф Байден висловив підтримку рішенню Президента України Петра Порошенка замінити генпрокурора Шокіна, що дає шанс прокласти шлях до необхідної реформи прокурорської служби», – йдеться в повідомленні.

Фактор Байдена: цілі та результати візитів віце-президента СШАНещодавно віце-президент США Джозеф Байден з офіційним візитом відвідав Україну. «Слово і Діло» вирішило проаналізувати всі візити американського урядовця за останні 5 років, їх цілі та результати.

За словами Білого дому, Байден також оцінив ухвалення Верховною Радою низки антикорупційних законів, які є вимогою Міжнародного валютного фонду та Європейського Союзу. На його переконання, ці закони допоможуть Україні у співпраці з міжнародними донорами.

Водночас Петро Порошенко повідомив Джозефу Байдену про ескалацію конфлікту на сході України. Віце-президент США засудив погіршення безпекової ситуації та запевнив у незмінності позиції Вашингтона щодо підтримки територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: